Cv-onderhoud Amstelveen Cv-ketel kopen

Bent u van plan om een nieuwe cv-ketel te kopen? Op deze site vindt u relevante informatie over meerdere aspecten rondom een cv-ketel. Cv-ketels kunnen veel energie slurpen, waardoor het bijna onmogelijk lijkt om te kunnen sparen. U moet uw cv-ketel verwisselen wanneer de oude cv-ketel niet meer werkt. Cv-ketels ouder dan 10 jaar kunnen al snel kapotgaan, waardoor u voorlopig zonder een cv-ketel zit.


Als u een nieuwe cv-ketel wilt aanschaffen, wacht daar dan niet te lang mee. Het is noodzakelijk dat u een goed functionerende cv-ketel in huis hebt. Kiest u voor een hr-ketel, dan bespaart u ongeveer 250 a 300 euro. Een nieuwe cv-ketel kost wat meer bij aanschaf, maar het is het uiteindelijk wel waard. U verdient de cv-ketel op het gegeven moment terug. Ook bij de installatie moet u de kosten voor een cv-ketel betalen. U kunt ook offertes met korting codes inleveringen bij uw desbetreffende bedrijf waar u de cv-ketel aanschaft.


Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel?

  1. Kiest u voor een solo cv-ketel of combiketel?
  2. Wat voor soort cv-ketel kiest u?
  3. Kiest u voor een open of gesloten cv-ketel?
  4. Wat is een CW-label?
  5. Wat is het juiste vermogen voor een cv-ketel?

Kiest u voor een solo cv-ketel of combiketel?

Als eerste kunt u de keuze maken tussen een combiketel of een solo cv-ketel. Het verschil tussen een solo cv-ketel en combiketel is dat de solo cv-ketel alleen zorgt voor de warmte voor de centrale verwarming. De combiketel zorgt ervoor dat ook het water opgewarmd kan worden. Voor een solo cv-ketel moet u nog een aparte boiler aanschaffen. De combiketel is echter wat kleiner, waardoor het makkelijker past. Een solo cv-ketel is wat groter van maat en neemt daardoor meer ruimte in beslag.Wat voor soort cv-ketel kiest u?

De kans is groot dat u op dit moment een cr-ketel in huis hebt. Het conventionele rendement ketel is in Nederland niet meer verkrijgbaar, omdat het een gedateerde cv-ketel is. Een cr-ketel haalt zo’n 80% aan rendement. 20% gaat helaas verloren aan warmte en dat is erg zonde. Tegenwoordig heeft u de mogelijkheid om een keuze te maken tussen een hr-ketel of een vr-ketel.


Kiest u voor een open of gesloten cv-ketel?

Een open cv-ketel zorgt voor voldoende ventilatie. Juist bij een open cv-ketel is het belangrijk dat die voldoende ventileert. Een gesloten cv-ketel heeft voor verbranding van gas altijd lucht nodig. Heeft u een zolder met een kamer? Dan kunt u beter een gesloten cv-ketel aanschaffen, omdat dit de veiligste optie is.Wat is een CW-label?

Een CW-label geeft aan wat de waarde van de ketel is. Dit betekent dat de CW-waarde afhankelijk van de hoeveelheid aangezette apparatuur in huis. Wilt u douchen, terwijl iemand anders de afwas doet? Neem dan een cv-ketel met een CW-waarde van 5 of 6. Gebruikt u minder apparaten tijdens het douchen? Dan is een cv-ketel met een CW-waarde van 3 of 4 de beste optie.


Wat is het juiste vermogen voor een cv-ketel?

Het vermogen wat uw cv-ketel kan volhouden, drukt men uit in Kilowatt. Hieronder staan een aantal zaken. Deze zaken hebben invloed op uw vermogen:

  • De CW-waarde van de cv-ketel
  • Gebruik van de verwarming
  • Soort woning
  • Hoe groot uw woning is
  • Isolatie